nlzh-CNendejaplesthvi

Onze sponsors

  • buro_budget_begeleiding.png
  • dsv.png
  • geraads_soree.png
  • green_people.png
  • heister.png
  • recruitmentcampus.png
  • seacon_logistics.png

Verslagen

Wandelen in de Eifel 2007

Venlo, 24-06-2007

Lieve wandelvrienden,

Het was weer zover, de 23e juni het starten van onze wandeltocht.
Vol zenuwen zat ik te wachten op Piet en Lieneke die mij thuis af kwamen halen. En ja hoor, ze waren netjes op tijd. Op naar het clubhuis waar we samenkwamen.
Aangekomen stonden Theo, Els, Gerard en Elly ons al op te wachten. Tot kwart over acht hebben wij gewacht of er nog iemand kwam. Maar helaas, toen heeft Theo een precentje verloot. We moesten een getal noemen en Piet mocht de enveloppe open maken waar Theo het getal in gedaan had. Ger Horsten had nummer twee en was de winnares van een verrekijker.Toen de auto in en naar de Eifel. Het weer was perfect en na een mooie tocht daar naar toe kwamen we aan in Fuchshofen bij Agnes en Albert. Twee hele lieve mensen, goede vrienden van Piet en Lieneke waar we weer fijn werden ontvangen. Gerard heeft namens ons allen een bloemstuk en een oorkonde aangeboden voor de fijne ontvangst die we ieder jaar krijgen. De kaffe en kuchen kwam er aan en het glaasje schnaps natuurlijk. Na wat bijgepraat te hebben namen wij afscheid en wensten hen een fijne vakantie en bedankten ons voor hun gastvrijheid. Zo de auto in en op naar Schuld waar onze wandeltocht begon.
Na een dik uur gelopen te hebben door een prachtig landschap was onze eerste stop in Insul. Daar hebben we onze boterhammetjes gegeten en wat gedronken. Theo kwam met een lekker cakeje op de proppen, dat ging er wel in. Nog gezellig gebabbeld met een meneer die ook aan het wandelen was. Nadat we alles genuttigd hadden ging de tocht naar Dumpfeld. Jonge, jonge wat een mooie omgeving, we liepen over bergen en dalen, geweldig wat een prachtige uitzichten.
Zoals altijd hadden Piet en Lieneke weer zichzelf overtroffen met zo'n mooie route. In Dumpfeld aangekomen hebben we een stop gemaakt in Gasthaus Strobe en een lekkere soep besteld. Elly had goulashsoep met heel veel champignons, ze genoot er van. Piet en Gerard hadden lauch suppe en genoten er ook van. Theo had uiensoep maar hij heeft er geen last van gehad, want wij hebben niks geroken. Ik zelf had tomatensoep en er kwam natuurlijk ook een mand stokbrood bij. Na gezellig de soep genuttigd te hebben zijn we na een tijdje weer opgestapt en toen weer naar Insul gewandeld, in weer een geweldige omgeving, wat is dat toch genieten! Maar plotseling wat gebeurde er, een flinke stortbui van heb ik jou daar.Maar als echte wandelaars hadden we alles bij ons. Vlug de regenjassen aangetrokken en de paraplu kwam bij Piet en Lieneke te voorschijn.
Na 20 minuten scheen de zon weer volop, regenjassen weg, paraplu dicht en we liepen weer fijn verder in de zon. Er waren fijne bloemen en planten, van Lieneke kregen we uitleg wat dat allemaal was. Els liep prachtig met ons mee en ze genoot er ook van, alleen had ze het warm. In Insul hebben we weer een koffiestop gemaakt. Na een rondje gelopen te hebben kwamen wij weer in Schuld aan waar Piet van te voren het eten besproken had. Nou daar werden we met open armen ontvangen, zo kenden Piet en Lieneke natuurlijk van al die jaren.
Wat we te eten kregen was geweldig en we hebben met z'n allen zitten smullen en natuurlijk moest er nog een dik ijs bij. Na nog wat gebabbeld te hebben met de kasteleinsvrouw moesten wij afscheid nemen van weer een fantastische wandeldag en we bedankten de kasteleinsvrouw nog voor haar Rolf de geweldige kok, een dikke pluim. Moe en voldaan gingen we weer naar de auto's.

Piet en Lieneke ik wil jullie heel erg bedanken voor de mooie wandeltocht die jullie voor ons uitgestippeld hadden. Tot volgend jaar, zet me maar weer bovenaan de lijst. Terug naar Venlo een mooie dag was ten einde.

Groetjes,
Ger Horsten.

PS. Voor de achterblijvers wil ik zeggen ze weten niet wat ze missen.