nlzh-CNendejaplesthvi

Onze sponsors

  • buro_budget_begeleiding.png
  • dsv.png
  • geraads_soree.png
  • green_people.png
  • heister.png
  • recruitmentcampus.png
  • seacon_logistics.png

Home

Limburgse kampioenschappen 2019

Dit weekend stond weer in het teken van de Limburgse kampioenschappen welke jaarlijkse gespeeld worden in Panningen. Dit jaar namen we met 10 leden deel, 6 senioren en 4 jeugdspelers. Het waren twee geslaagde dagen. We mogen als vereniging maar liefst 3 Limburgse kampioenen verwelkomen!

Senioren en para

Zaterdag was het de beurt aan de senioren en para. Om negen uur werd gestart met de dubbel. Aleksandra dubbelde met Eric, Grzegorz met Xander en Rick met Jelte (TTV Veta). De poulefase verliep vooral voor Grzegorz en Xander boven verwachting. Zij werden eerste in de poule en plaatste zich daarmee direct voor de halve finale. De anderen werden tweede in hun poule gingen door naar de troost kwartfinale. Helaas hield het daar voor iedereen ook op.

Na de pouleronde dubbels werd gestart met pouleronde enkels. Die verliep voor Grzegorz zeer succesvol. Hij won zijn vier partijen en ging door naar de kwartfinale. De anderen werden derde en vervolgden het toernooi met de troost kwartfinale.
Daarna verliep het enkeltoernooi voor iedereen, op Eric na, positief. Xander en Rick wisten beide de troostfinale 5e klasse te behalen en mochten onderling de strijd aan gaan. Rick ging er uiteindelijk met de winst van door. Aleksandra bereikte de finale van de troostfinale 3e klasse en won! Maar het was toch echt wel Grzegorz zijn dag. Hij bereikte namelijk ongeslagen de finale van het hoofdtoernooi 4e klasse en won. Hij mag zich dus een jaar lang Limburgs kampioen noemen!

Last but zeker not least, Dave. Hij nam dit jaar deel bij de para waar werd begonnen met een open klasse. In de poule werd Dave, enigszins onverwacht, tweede. Helaas werd hij daarna direct uitgeschakeld. Dave was echter gebrand op het behalen van een goed resultaat bij de enkels. Daar werd in zijn klasse slechts een vierkamp gespeeld. Dave won met goed spel alle drie zijn wedstrijden en mag zich daarmee Limburgse kampioen 5e klasse noemen.

Jeugd

Zondag was het de beurt aan de jeugd. Ook hier werd gestart met de dubbel. Huub speelde met Rafael en Renzo met Wouter. Eerst genoemde koppel werd derde in de poule en verloren vervolgens in de troost kwartfinale. Renzo en Wouter werden eerste in de poule en wonnen vervolgens alle partijen in het hoofdtoernooi. Zij mogen zich dus Limburgs dubbelkampioen 3e klasse noemen. Daarmee hebben we de derde Limburgs kampioen van het weekend te pakken. 

Het enkeltoernooi verliep voor de jongens minder succesvol. Huub wist nog tweede te worden in de poule, maar strandde in de kwartfinale. Rafael werd derde en verloor vervolgens in de troost kwartfinale. Waar Renzo en Wouter zeer succesvol waren met de dubbel, zo moeilijk hadden ze het afzonderlijk. Ze verloren helaas al hun partijen, maar dat mag de pret niet drukken.